Mert az nekünk jár. És anélkül versenyeznünk kéne, azt meg nem szeretjük.

Nagyjából ez a lényege a holnapi lassító taxitüntinek. Bájos, hogy a gazdasági válság közepén, és az abban a legrosszabbul teljesítő Magyarországon valaki azért tüntet, hogy legyen valami drágább. Követelik az államtól, hogy a mi fizetésünkből több járjon nekik. Mert taxisok vannak válságban.

Ezek a gazdasági elképzelésekkel csak 100 évvel elmaradt kocsisok a magasabb fuvardíjakat azért nem egyszerű áremeléssel oldják meg, mint általában szokás a kapitalizmusban, mert azzal pont azoknak kedveznének, akik miatt a forgalomlassítást szervezték. Ugyanis. Pár éve megjelent a taxiiparban a konkurencia. Addig kábé ugyanannyiért kábé ugyanolyan kocsik szállították a jónépet. De feltűntek a fapados taxik, akik egy százassal olcsóbban vállaltak fuvart. A szolgáltatás minősége nem volt rosszabb, legfeljebb nem egy bömösbe ültél be.

Az árversenyre a magyar rosszul reagál. Nem tetszik neki. Gyanakszik, kommunizmust kiált, követelődzik, hogy tessék neki a megszokott feltételeket biztosítani, különben befejezte, a kocsit a Dunába löki, talán magamagát is, ha van tehene, az is dögöljön meg, nehogymár.

A holnapi lassítók azt akarják, hogy 600 forint legyen a kiállás, és 280 minden kilométer. Egy new yorki taxis is kábé ennyiért áll ki. Jó, ott a kilométerdíj 2 dollár, a minimálbér meg a magyar 3szorosa. És ti most azt követelitek az államtól, hogy biztosítsa nektek a majdnem USAbéli árszínvonalat. Az én zsebemből. Kösz.

Igen, kedves taxisok, tudom, hogy régen buli volt taxisnak lenni. Kamionosnak is. Azok az idők elmúltak. A személyszállítás épp olyan munka, mint a többi, megszakadni se kell bele, hát extra bér se jár mellé. Még akkor se, ha nagyon szeretnétek. Ha a másik olcsóbban tudja csinálni, akkor nektek is úgy kell, különben mentek a levesbe, és Budapesten csak 5000 taxi marad. Micsoda fájdalom.

Ha meg maradnátok, és keresnétek egy kis pénzt, ami még mindig több, mint a semmi, akkor el kell adni az asszony kocsiját, elvenni a hitelkártyáját, kisebb lakásba költözni, és olcsóbban vállalni fuvarokat. Nem ti lesztek az elsők, akiket erre kényszerít a gazdasági helyzet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bemorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr643346450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.02. 13:50:56

Naná. Hát ki szeretni a versenyt? Csak a vevő (mert olcsóbb lesz az áru) és a nyertes cég. A többieknek meg hatékonyságot kellene növelni. De azt nem szeretjük. Sírjuk vissza Kádár atyánkat... Bár a mostani unoka is hasonló stílus felé tart...

Azt magyarázza meg valaki, hogy miért van minden taxisnál lopott iGO??? 10telet a sovány kivételnek!
süti beállítások módosítása