Orbán első felszólalása a 6 hónapos elnökség terveiről.

A válaszok finoman szólva is elkerülték a meghirdetett cselekvéstervet.  Mindenki elmondta, hogy mennyire támogatja Orbán terveit, ellenben...

Ja, a médiatörvény. Az ellenzői azért beszéltek róla, hogy végre az EU, de főleg Orbán kezdjen már valamit ezzel az antidemokratikus izével. Orbán támogatói (láthatóan kisebbségben) azért beszéltek róla, hogy ne beszéljenek már róla. A legjobban Martin Schultz és Daniel Cohn-Bendit osztotta a vezénylő tábornokot, szerintük nem lehet ilyen törvény az EU-ban. Jól szerepelt még Nigel Farage, aki megkérte Orbánt, ne hagyja, hogy beleszóljanak az ország irányításába.

A Jobbikra is büszkék lehetünk. Morvai Krisztina, akiben összeomlott a politikai ideológiák adatbázisa, egyszerre leprázta Marxot és a nagytőkéseket. Szegedi Csanád iránt is reménnyel teltem el: tudatalattija legalább tapintja a valóság felszínét, ugyanis szerinte ideje lenne rács mögé dugni az ELŐZŐ magyar diktátort, Gyurcsányt

A végén Orbán kikérte magának, hogy a magyar nép demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonják, mire megkapta, hogy nem a magyar népével kapcsolatban vannak kétségeik, hanem az övével. Cohn-Benditnél annyira kicsapta a biztosítékot ez az ócska retorikai trükk, hogy még Orbán munkaebédjét is lemondta.

Orbánnak majdnem 5 éve nem állt kritikus közönség előtt, most láthatóan nem viselte jól. Elszokott tőle. Ráadásul most a hallgatósága nem hagyta egybemosni a fogalmakat, ez szintén rosszul érintette.

Az európai normákhoz már régen fel kellett volna nőni, Orbánnak jót fog tenni ez a hat hónap, amit szerettei szavazói bűvkörén kívül tölt majd. És ha minden alkalommal beleverik az orrát a fülkeforradalmi lózungba, azt hiszem, az elnökség végére egy kicsit emberarcúbb miniszterelnökünk lesz.

Azért a vita végén, vigaszként kapott egy puszit a fejére egy Néppárti képviselőtől, amit a parlament élénk fújolással jutalmazott. De a magyar népet mindenki szereti, ezt jó tudni.

(köszönet a Subbának a csicskalángos kifejezés eszembe idézéséért)

A bejegyzés trackback címe:

https://bemorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr842595762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mondj egy vektort Viktor 2011.01.19. 18:45:28

Választópógárok száma összesen: 8 034 394, FIDESZ-KDNP 2 666 727 szavazatViktor, légy szíves, viselkedjél férfi módra. Légy szíves, ne hazudozz, mint a rossz tanuló a táblánál, mert bár tudjuk, politikus vagy, ezt választottad életed hivatásául, és a p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elftárs 2011.01.19. 17:24:08

És a szőnyeg...az már smafu??:P

mondhatjuk azt is, hogy az európai parlamentben, is frakciók, pártérdekek szerin cselekedtek

Cohn-Benditneknek, majd megnézném 50 év múlva a fejét, mire Németország iszlamizálódik:P
De legalább lehet akkor 10 feleségem

Elftárs 2011.01.19. 17:25:27

És a szőnyeg...az már smafu??:P

mondhatjuk azt is, hogy az európai parlamentben, is frakciók, pártérdekek szerin cselekedtek

Cohn-Benditneknek, majd megnézném 50 év múlva a fejét, mire Németország iszlamizálódik:P
De legalább lehet akkor 10 feleségem

hitomi 2011.01.19. 19:54:39

"És ha minden alkalommal beleverik az orrát a fülkeforradalmi lózungba, azt hiszem, az elnökség végére egy kicsit emberarcúbb miniszterelnökünk lesz."

francokat. akkor sem fog megváltozni, ha fagyasztott tonhallal verik ütemesen a fejét. maximum duzzogni fog és még jobban megkurtítja az Alkotmánybíróság jogkörét, ha már az EU-ét nem sikerült.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2011.01.20. 08:58:35

@hitomi: Érdekes volt nézni Orbánt, miközben Bendit leordította a fejét. Nem volt ilyen évek óta, utoljára Gyurcsány beszélt vele hasonló hangnemben a parlamentben. És most szerintem lesz még egy pár ilyen. Ez egy nagyon értékes lecke OVnak, a saját hatalmát illetően.
süti beállítások módosítása