A csoda folyamatában vannak felcsillanó pillanatok, amikor látjuk: most történik valami. Például a kórházakban. Figyeljünk csak:

...ha a beteg rendezett környezetben van, és tudja, mi fog vele történni, másként viselkedik. Itt egyetlen ajtón sincs „ne kopogj” tábla, a nyitott pult mögött mindig van valaki, aki, ha szükséges, megmondja, hogy még mennyit és mire kell várakozni. A személyzet alapos képzést kapott arról, hogyan kell „jó szóval” leszerelni a türelmetlenkedő beteget. A „tétlen percek” elütését segíti a váróban fölszerelt televízió, de van büféautomata, aprópénzváltó is. Sőt – egy adományozónak köszönhetőenásványvizet vagy szörpöt is ingyen kaphatnak a várakozni kényszerülők. (NOL cikk)

Gratulálunk! A magyar egészségügy 200 év alatt (külföldi példák alapján) rájött, hogy az ólba terelt disznókként kezelt betegek idegesek, agresszívek lesznek, olykor még pofán is vágják az orvost.

Az ionmeghajtású űrhajók kortárs fejlesztéseként bevezetik a tájékoztatást, a várótermi tévét és a büféautomatát. Külön megemlékeznék a kopogást tiltók táblák megszüntetéséről, amiket úgy kell nézni várakozás közben, hogy orvosok, nővérek és beteglátogatók hada sétál be a rendelőbe vagy kezelőbe egy kis beszélgetésre.

Kiemelten köszönöm összes magyar polgártársam nevében az adományozónak, hogy Uganda, Szomália, valamint a mongol sztyeppék után már egy magyarországi kórházban is elérhetővé válik az ivóvíz.

Az állami szervezéstől nem lehet sokat várni. Hogy idáig csak mostanra jutottunk el, az köszönhető a magyar orvosok fennsőbbrendűségi érzésének, akik a várakozó betegeket csak a fejpénz szükséges tartozékaiként kezelték.

A betegek megalázására még számos lehetőség marad, és kiemelném, hogy a fenti opciók egyelőre csak a Szent Imre Kórházban elérhetőek. A többi helyen maradnak a táblák, a fontoskodó nővérek, a flegma orvosok, és minden, ami azt az érzetet kelti egy betegben, hogy ha két kávé között időt szakítanak arra, hogy megvizsgálják, akkor érezze magát megtisztelve. Talán a pofonok és üvöltözések kifinomult érvrendszere ezekre a helyekre is olyan elviselhető környezetet varázsol, ami a mai Magyarországon az egészségügy intézményein kívül bárhol elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://bemorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr591993419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása