Csak a Hírtévé lehet olyan gáz, hogy a nézettség növelése érdekében a műsorvezetőt parasztnak öltöztetik.

 A magyarabbik oldal tagjai nagyon szeretik a vidékromantikát, onnan jönnek az igazi ételek, a tökös, de azért jóravaló emberek, egyetemet minden zsákfaluba!

Azon, hogy Borbás Marcsi hogyan süllyed egyre lejjebb a jobboldali szórakoztatás patetizmusába, nem érdemes siránkozni, mindenki ott boldogul, ahol tud. Filipet is kiröhögték volna zenetévés barátai pinaszőr-bajszáért, de a visszafogott, konzervatív beszélgetésekhez ez olyan petőfis, jól mutat a könnyektől remegő hangú, a 2millió óta kissé zárójelbe tett konfkatonán.

Azért mégis gáz lenne felvilágosult embereknek a szellemi kincseket két meredező nagytemplomtorony közé ékelt menyecskével eladni. Még szerencse, hogy a Hírtévé nézői nem azok. Aki végiggondolja, hogy a paraszti intellektus (!) mennyit is adott hozzá hazánk nagyságához, a földön fetrengve végzi nevetőgörccsel. Már a dédanyám is megmondta, be kell áztatni... A hadronütköztető is ebből a tudásból épült. Ami a népi természetőrző mozgalmak eredményeit illeti... megőrizték maguknak.

A civilizáció azért hozta létre a felsőoktatás intézményét, hogy ne a nagymutter sifonérjából kelljen előrángatni a hülyeséget, mert abból max annyi jön ki, hogy dinnyére ne igyál vizet. A természet megőrzése jellegzetesen városi kezdeményezés, mert ott gyűlt össze elég észtulajdonos. Miért? Mert a falu az alkoholizmus, a vérfertőzés és a begyöpösödött gondolatok melegágya. Semmiképpen nem a fejlődésé, az új megalkotásáé.

És hogy ez a műsor kiknek szól majd? Azoknak, akik a három pontot is trikolórban írják, mert az úgy magyarabb. Vissza is veszek az indulatomból. Az ilyen embernek bőven elég, amit ebben az izgalomban hallani lehet majd. BM majd a vidék szemszögéből magyarázza az ősi bölcsesség ma is érvényes törvényeit, ezen elmereng a jobbos anyuka bocskaivasalás közben.

Remélhetőleg szóba kerül a fenntartható fejlődés, a szén-dioxid csökkentésének szükségessége, az olvadó sarki jégsapkák, mert kíváncsi vagyok, az ősök mit mondtak erről. Talán ezekre a kérdésekre behívják Vizi. E. Szilvesztert, aki csak kicsit szakértő, de azért az ő emberük. Majd százszorszépet tűznek a fülébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bemorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr981982683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.27. 23:19:57

ezt jól megaszontad'! :D
tetszik a stílusod!

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.05.27. 23:42:07

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik.
Tovább is van, mondjam még? :)

Polifémosz 2010.05.30. 19:53:55

@Parmezanidész:
Mindjárt gondoltam, hogy egy liberalis kretén vagy! Beképzelt szerencsétlen vagy aki mindenkit lenéz és megvet aki nem olyan mint ő maga vagy ami magyar! Menj el pszihologushoz -nem inkább pszihiáterhez- és gyógyíttasd ki magad a komplexusaidból! De lehet, hogy veszek neked egy jegyet Tel-Avivba- nem returt!

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.05.30. 19:58:45

@Polifémosz: Nahát, nem csak idióta vagy de antiszemita és jobbos is? Micsoda meglepetés orvos létedre! :)

Polifémosz 2010.06.02. 18:37:34

@Parmezanidész:
És te mi vagy? Kendermaggal meghintett kosárfonyó -ruhatár szakos panelproli? Kb erre tippelek...

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.06.02. 20:52:34

@Polifémosz: Az orvosi diplomát nem észért, még csak nem is műveltségért adják, hanem magolásért. Ez egyébként nagyon jól látszik azon, hogy mekkora pöcs vagy. Elhitted apucinak, hogy orvosként te leszel az élet királya? Sajnos, henteském, ki kell ábrándítsalak. A betegekhez talán értesz, ha máshoz nem is... :)

Polifémosz 2010.06.02. 22:14:47

@Parmezanidész:
Még mindig nem derült ki, hogy a kritizáláson kívül te mihez értesz!? Magadat nyugtatod azzal, hogy inkognitóban vagdalkozva, másokat sértegetve próbálod általánosításokkal negatív színben feltüntetni egy szakma egészét. Ez igazságtalan és egyértelműen saját lelki konfliktusaidra hívja fel a figyelmet! Találj valami olyan elfoglaltságot, melyben hasznára lehetsz másoknak, fontosnak érezheted magad s akkor nem lesz szükséged arra, hogy mások demagóg leminősítésével fényezd saját magadat - saját magad előtt. A magukat liberálisnak valló egyének csúsznak bele leggyakrabban a szélsőségesség csapdájába mivel valójában képtelenek elviselni a demokrácia legfőbb velejáróját, azaz a többség akaratának érvényre jutását. A minoritás, a deviancia, a kevésbé kvalifikált társadalmi csoportok sosem juthatnak tartósan fölénybe a hagyományos értékrend illetve a társadalom általános értékítélete szerint elfogadott normákkal, csoportokkal szemben. Lehet ez ellen provokátorként tiltakozni, csak nincs értelme.

Polifémosz 2010.06.02. 22:43:54

Útmutatóul számodra álljon itt Vörösmarty remekműve, ,,a boldogság bölcselete":

Vörösmarty Mihály

A merengőhöz

Laurának

Hová merűlt el szép szemed világa?
Mi az, mit kétes távolban keres?
Talán a múlt idők setét virága,
Min a csalódás könnye rengedez?
Tán a jövőnek holdas fátyolában
Ijesztő képek réme jár feléd,
S nem bízhatol sorsodnak jóslatában,
Mert egyszer azt csalúton kereséd?
Nézd a világot: annyi milliója,
S köztük valódi boldog oly kevés.
Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.
Mi az, mi embert boldoggá tehetne?
Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szívöröm.
Kinek virág kell, nem hord rózsaberket;
A látni vágyó napba nem tekint;
Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget:
Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt.
Ki szívben jó, ki lélekben nemes volt,
Ki életszomját el nem égeté,
Kit gőg, mohó vágy s fény el nem varázsolt,
Földön honát csak olyan lelheté.
Ne nézz, ne nézz hát vágyaid távolába:
Egész világ nem a mi birtokunk;
Amennyit a szív felfoghat magába,
Sajátunknak csak annyit mondhatunk.
Múlt és jövő nagy tenger egy kebelnek,
Megférhetetlen oly kicsin tanyán;
Hullámin holt fény s ködvárak lebegnek,
Zajától felréműl a szívmagány.
Ha van mihez bizhatnod a jelenben,
Ha van mit érezz, gondolj és szeress,
Maradj az élvvel kínáló közelben,
S tán szebb, de csalfább távolt ne keress,
A birhatót ne add el álompénzen,
Melyet kezedbe hasztalan szorítsz:
Várt üdvöd kincse bánat ára lészen,
Ha kart hizelgő ábrándokra nyitsz.
Hozd, oh hozd vissza szép szemed világát;
Úgy térjen az meg, mint elszállt madár,
Mely visszajő, ha meglelé zöld ágát,
Egész erdő viránya csalja bár.
Maradj közöttünk ifju szemeiddel,
Barátod arcán hozd fel a derűt:
Ha napja lettél, szép delét ne vedd el,
Ne adj helyette bánatot, könyűt.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.06.02. 22:53:02

@Polifémosz: Látod, ezért mondtam, hogy az orvosok nem értelmiségiek. A demokráciának nem csak a többség akarata a lényege, hanem a kisebbségek véleményének és szükségleteinek tiszteletben tartása. A többség akarata gyakran baromság, nem véletlen, hogy a tudományos élet a legkevésbé sem demokratikus. Attól, hogy sokan úgy gondolják, még nem a hidegtől leszel náthás, hanem a baktériumoktól - de ezt te nálam jobban tudod.

Az orvos tiszteletre méltó helye a társadalomban érthető, hiszen senki nem akar beteg lenni. Te nyilván azt várod el, hogy emiatt mindenki essen hasra előtted. A mai magyar társadalomban erre egyre kevésbé van kínálat. Az emberek pont a demokrácia miatt unták meg, hogy rongyként bánnak velük olyan emberek, akik magukról nagyon sokat képzelnek, de emellett simán elteszik Szabó néni utolsó 10 ezer forintját. Ez a pöffeszkedés egy elmúlt világ maradványa, ideje ennek is elmúlnia.

A hagyományos értékrend mindig más. Attól függ, melyik kor hagyományáról van szó. Egy időben hagyomány volt, hogy tilos halottakat boncolni. Sőt, a többség akarata is ellenezte. Szükség volt rá? Igen.

Az orvosok jobboldalisága abból adódik, hogy nagy részük családjában már volt orvos, nem ritkán a szüleik. Ez mindig pénzes szakma volt. Akinek pénze van, de nem a pénz forgatásából származik, hanem keresetből, az mindig a változatlanságot kívánja, mert nem tud és nem akar új helyzetekhez alkalmazkodni. Ez a konzervatív szemlélet alapja.

Ahogy a deviancia többségbe kerül, már nem elkülönülő út, hanem megszokott dolog. Mint pl az élettársi viszony.

Egy ellentmondásod: vagy a képzetlen társadalmi csoportok döntenek az ország vezetéséről, azaz ők képviselik a többség akaratát. Vagy az egyik jó, vagy a másik, a kettő együtt nem megy.

És még rámutatnék a jobbos sajtószókincsedre: a különvélemény, akármilyen dühös is, nem provokáció. A provokáció az valami olyasmi, hogy bemegyek a rendelődbe, és megkérdezem, hogy mennyi különpénzért vagy hajlandó rendesen elvégezni a munkádat.

Egyébként önreklámként figyelmedbe ajánlom a legutolsó bejegyzésem a kórházakról, de szerintem a Makoveczes is tetszeni fog neked :)

zamiere (törölt) 2010.06.30. 23:08:50

Matyó hadron kolájdört! Vaddesznajjó blog ez, az a bajotok hogy nem olvassátok vissza a születéseteket megelőző néhány évtized magyar filozófiai munkásságának eredményit. Nem lehet gyükerek nékül élni. Tehetünk mink arrul hogy komenista gyükereink vannak? Deviancia, jobbosság, provokáció... Ugyan már. Tekerj kicsit a kontraszton és beszarz'!
süti beállítások módosítása