Ha valaki nem bírja az éjszakai szórakozással járó hangokat és melléktermékeket, az húzzon el vidékre. Ott a tyúkokkal közös időbeosztásban élő népek számára a délután ötkori boltbezárás a napi társadalmi élet vége, ez után már csak a háziszilvától való bekómálással gyorsított álombazuhanás van hátra.

A 3000 fős falvakban felnövő ifjak úgy menekülnek vidékről, mint akit seggbe lőtt az ármány. Mert ott nincs semmi, ami az aktivizálódó fiatal lelket lázba hozná. Se munka, se mozi, se szórakozóhely. A városi nyuggerek meg Iszapszentpatkányfalvát akarnak csinálni a belvárosból, mert ők nem tudnak aludni. Ki nem szarja le?

Kábé 100.000 ember áhítozik rendes bicikliút-hálózatra, hogy nyugodtan eltekerhessen munkába vagy a barátaihoz anélkül, hogy leüvöltenék az útról, vagy hogy egy-egy kátyú után vissza kelljen gurulnia megkeresni a lezöttyent tökeit. Ez nincs, csend az lesz.

A budapesti városvezetés annak az egy társadalmi csoportnak a szavát hajlandó meghallani, amelyik egy fillérrel nem járul hozzá az ország üzemeltetéséhez, viszont rohadtul kényes mindenre.

Jó, nyilván nem csak a vérnyuggerek szenior honpolgárok tiltakoznak az éjjeli viháncolás ellen. A kisgyermeket nevelő családokat is biztos zavarja Ronaldka fejhangú üvöltözése hajnali háromkor arról, hogy ő mekkora istenkirály a 2 és 3/4-ed felestől, amit este tíz óta bevágott. Van megoldás. Tipli.

A külvárosokban élő fiatalok szívesen elcserélnék zöldövezeti, éjjelente hullanyugalmat árasztó lakásaikat egy belvárosira, ahonnan egy ugrás a romkocsma, meg a színház. Ez a csere megoldaná a belvárosi csendimádók gondjait. De nem mennének bele, mert az ő lakásuk többet ér.

Miért is? A lepukkant bérházak vagy a kutyaszarral dúsított utcák miatt? Esetleg a szmogban lebegő ritka fémek értéke növeli az ingatlanét? Nem, ellenben ott van a lábtörlődön az éjszakai élet, ahol leugrálhatod a hét feszültségét. A belváros nem a történelmi értéke miatt drága, hanem mert ott koncentrálódik a kultúra, amit az inaktívak nem vesznek igénybe, de azért zavarja őket. A rozzant lakásotok értékét az adja, ami ellen teljes erőből tiltakoztok.

De persze bolt se legyen nyitva este 10 és reggel 6 között, mert az alkoholisták hangosak. És hülyék is, dehogyis fognak egy plusz üveg bort venni éjjelre, tikkadtan várják majd a reggeli nyitást. Aki meg éjjel végez a melóban, és venne valami kaját, az utazzon ki érte a város peremére.

Elegem van már abból, hogy ebben az országban az idióták mindenkinek a kedvét el tudják rontani, mert képtelenek mást megtűrni maguk körül. Ahelyett, hogy a belvárosból süketszobát csinálnának, húzzanak ki az erdőbe sátrazni, ott csend van éjszaka.

És a városvezetés az utolsó napon tárgyalja a dolgot, hogy ha elfogadják, akkor pont a nyáron szopjon a fiatal, majd ősszel megdumálják az ellenvetését.

Én azt mondom: basszunk ki velünk. A kocsmatulajok költözzenek ki valamelyik külvárosba, és építsenek egy olyan negyedet, ahol lehet hangoskodni éjszaka. Már csak egy buszjárat kell, és minden fiatal hülyegyerek ott fogja inni a szódás szeszt. A sok vájtfülű meg ülhet az elértéktelenedő, de csendes kis lakásában egy elhanyagolt és döglött városrész közepén.

A bejegyzés trackback címe:

https://bemorgo.blog.hu/api/trackback/id/tr122101758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TéM 2010.06.24. 12:50:50

A lakások értéke elsősorban a tömegközlekedési csomópontok és a munkahelyek gyors elérhetőségétől függ. E mellett természetesen a hely patinája is meghatározó. A hely értékét viszont ritkán növeli ha nem tudsz aludni az éjszakai mulatóktól és a hajnali bunkócsöves városi vagányoktól, kivált ha hányásba lépsz a kapubejáróban.
A bölcsességhez tényleg kell élni és érni kicsit, majd ha más élethelyzeteket is megélsz, mint amit eddigi szűkös életedben tettél, talán másképp látod. Mondom talán. Nem mindenki jut el idáig.
Az, hogy a sok "kultúra" rajongó csőcselék meg húzzon ki a prérire valami sátoros mókára, messze az emberektől, az viszont tuti ötlet.
Üdv!

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.06.24. 15:29:09

A hely patinájára a legjobb szó a lepukkant. Sehol annyit mocsok nincs, mint a belvárosban. Az értéket a kocsmák, szórakozóhelyek, vendéglők adják, merthogy jobbára ide jár szórakozni a város. Amit te mondasz, az kábé olyan, mint kiköltözni a reptér mellé, és panaszkodni, hogy zajos.

A miskolci Avas nagyon csendes hely, tudom ajánlani pihenni vágyóknak.

Intizar 2010.11.07. 18:03:59

@Parmezanidész: Bocs, alapjában egyetértek veled, de a belvárosi mocsok esetleg nem a "kultúra"-használók hagyatéka?

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.11.08. 07:54:18

@Intizar: Nem hinném, a kutyájukat biztos nem viszik oda sétálni :) És a kosz nem csak szombat esténként jelenik meg... :)

Friedmann Juci 2011.01.03. 14:56:27

hohóó, cica, itt meg te küldözgeted e a népeket a városból? ejnye:DD

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2011.01.03. 15:44:15

@Friedmann Juci: az más :) én nem halott belvárost akarok, hanem szmogmenteset :)
süti beállítások módosítása